Tüfad Ankara Şubesi

AKUT Gönüllü Başvurusu

Gönüllü olarak AFAD'ın düzenlemiş olduğu arama kurtarma ekibinde görev almak isteyen antrenörlerimiz Derneğimize başvurarak isimlerini yazdırabilirler. Talebin uygun sayıya ulaşması halinde AFAD'la yapılacak görüşmeler neticesinde eğitim verilmesi sağlanacaktır.

AKUT Gönüllü Başvurusu

Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.

Mustafa Kemal ATATÜRK

AKUT'un Misyonu

Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek derneğimizin temel amacıdır.

AKUT'un Değerleri

  • Gönüllülük
  • Karşılıksız yardımseverlik
  • Başta İnsan Hayatı Olmak Üzere Tüm Canlıların Hayatına Değer Vermek
  • Dürüstlük
  • Güvenilirlik

Nasıl fayda sağlayabilirim?

Ekiplerimize katılabilmenizin iki yolu vardır.

  • Operasyonel Gönüllü

    Bu gönüllülerimiz, düzenli olarak toplanmakta ve eğitilmektedir. Yılda bir ya da iki kez spor testlerine katılmaktadırlar. Etkinliklere, aramalara, kurtarmalara ve uluslararası felaketlere müdahale eden gönüllülerimizi oldukça düzenli görmeyi bekliyoruz.

  • Destekleyici Gönüllü

    Bu gönüllülerimiz, idaremize, eğitim ve dağıtım lojistiklerine, farkındalığı arttırmaya yardımcı olan ve çok ihtiyaç duyulan finansman üretmeyle ilgili çalışmalara yardımcı olmaktadırlar. Arama ve kurtama faaliyetlerine katılma zorunlulukları bulunmamaktadır.

Şimdi aşağıdaki başvuru formunu doldurarak aramıza katılabilirsiniz.

Başvurunuz İnsan Kaynakları Bölümü tarafından değerlendirildikten sonra tanışma toplantısı ya da mülakata çağırılacaksınız. Toplantı ve mükalat tarihi ve saati bildirmiş olduğunuz e-posta adresinize ve cep telefonu numaranıza gönderilecektir. AKUT Arama Kurtarma Derneği'ne gönüllü olmak istediğiniz için teşekkür ederiz.

https://portal.akut.org.tr/basvuru