Tüfad Ankara Şubesi

Gündüz Tekin Onay Hocamızı Rahmetle ve Saygıyla Anıyoruz

Gündüz Tekin Onay Hocamızı Rahmetle ve Saygıyla Anıyoruz

Türk Futbol Antrenörlüğünün ve futbolumuzun eğitimsel çalışmaları konusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) çatısı altında büyük hizmetler veren, Genel Merkezimizi bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlenen Büyük Ustamız Gündüz Tekin Onay'ı ölümünün 13. yılında rahmet, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

TÜFAD Genel Merkezi

GÜNDÜZ TEKİN ONAY :           :
31 Mayıs 1942 tarihinde Çankırı'da doğdu. Futbola 1957 yılında Eskişehir'de başladı. Bursa Akınspor, Kardemir Karabükspor, Muhafızgücü,  Ordu Milli Futbol Takımı, Karşıyaka, Şekerspor ve Kastamonuspor'da futbol oynadı.
Şimdilere göre çok kısa sayılacak futbolculuk döneminden sonra 26 yaşında antrenörlüğe başladı. 1969 yılında (A) Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Abdullah Gegiç’in yardımcılığını yaptı. Birçok futbol kulübünde de görev yaptı. Çalıştırdığı kulüpler arasında; Adanaspor, Zonguldakspor, Beşiktaş, Bursaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Kayserispor, Konyaspor ve Denizlispor vardır. Bu takımlarda 462 maçla lig rekoru kırdı. 3 sezon Genç Milli Takımlar teknik sorumluluğu görevini sürdürdü.
Aktif futbol yaşantısından sonra, yönetici ve antrenör olarak Türk Futbolu'na hizmet etti.TÜFAD' da Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu’nda Teknik Başdanışmanlık dahil olmak üzere çeşitli görevler yaptı. Futbol Federasyonu Araştırma, Planlama, Eğitim ve Geliştirme (ARPEG) Genel Koordinatörü olarak görev yaptı. Antrenörlüğün yanısıra çeşitli gazetelerde spor yazarlığı yaptı. Gündüz Tekin Hocamızın yayınlanmış 14 kitabı bulunmaktadır.
Değerli Hocamız yakalandığı amansız hastalıktan tüm gayretine rağmen kurtarılamıyarak 4 Ocak 2008 tarihinde hayata veda etti.
Rahat uyu büyük usta.